sarepska

Musztarda Kcyńska Sarepska

Zachowana receptura z 1959 roku, potwierdzona wywiadem etnograficznym z pracownikiem dawnej Wytwórni Musztardy Kcyńskiej
- „ ... nareszcie jest ta nasza Kcyńska musztarda. Jak nie było Kcyńskiej, to już wolałam chrzan kupować …”
W smaku jest ostra, lekko piekąca, co zawdzięcza starannie dobranym nasionom oraz przyprawom które leżakują w beczkach dębowych.

ostra

Musztarda Kcyńska Ostra

Wabi słodkim uśmiechem, pozostawia z piekącym sercem. Rzecz dla miłośników konkretnych amplitud – spotkanie kosmosu i chaosu, słodyczy i ostrości, humoru i powagi. Yin i Yang. Trzyma w ręku bilet na sensoryczny rollercoaster – Jedziesz?!

korzenna

Musztarda Kcyńska Korzenna

To musztarda, którą się odkrywa, niczym zaułki odległych portów wypełnionych niezwykłymi towarami. Smak wiatru pod żaglami połączony z bogactwem doznań dalekomorskich wypraw. Udaj się z Nią w podróż i poczuj ciężar aromatu egzotycznych krajów!

pelnoziarnista

Musztarda Kcyńska Pełnoziarnista

Kunsztowna, koronkowa kompozycja ręcznie selekcjonowanych nasion oraz aksamitnego zacieru. Efektowny mariaż chrupiących nasion gorczycy, lekka ostrość zacieru, niska kwasowość.

miodowa

Musztarda Kcyńska Miodowa

Prawdziwa Pani domu. Familijna, opiekuńcza i łagodna – uwielbiają ją wszyscy członkowie rodziny. Godzi, zbliża i jednoczy. Delikatna, jej smak zachęci nawet najmłodszych do eksperymentowania przy stole. Patronka wspólnych posiłków. Jej zaproszeniu do rodzinnego stołu się nie odmawia!

palucka

Musztarda Kcyńska Pałucka

Najostrzejsza wojowniczka w rodzinie. Bezkompromisowa. Odnosi wiele sukcesów na froncie wojny z Kapsaicynowym Imperium Papryczek. Przez swoich zwana ‘Zemstą stolicy Pałuk’. Istna fabryka endorfin.

kremowa

Musztarda Kcyńska Kremowa

Dzięki prezyzyjnie dobranym ziarnom gorczycy uzyskujemy słodko-kwaśny smak. Miód naturalny wpływa na posmak słodyczy, przyprawy oraz ocet winny dodaje kwaśności, a efekt jest intrygujący. Doskonałą dla osób unikających cukrów w swojej diecie.